weemeweg 3

Geachte bezoeker,

 

Leuk dat u hier een kijkje komt nemen. Deze stal is speciaal voor de kerststallenroute gemaakt. Het is misschien leuk om te weten dat de figuren gemaakt zijn van gebruikt materiaal, eigenlijk is er niets nieuws gekocht, op een stuk stevig ijzerdraad na. 

Laten we met het kindje Jezus beginnen, De basis is een oud popje die ik heb bewerkt met een dun laagje papier maché. Daarna ontstonden de schaapjes, de basis daarvoor is een oud, een beetje gepluisd vest, de krulletje zijn gemaakt van een restje breiwol. Toen ben ik begonnen met de drie koningen, of zoals ook wel wordt gezegd de drie wijzen uit het oosten; Balthasar uit Azië, de oude grijze Melchior uit Europa en Caspar uit Afrika. De figuren zijn, net zoals de herder, Jozef en Maria, gemaakt van ijzerdraad, omwikkeld met schuimrubber. de hoofden en handen zijn gemaakt van papier maché. De gezichten zijn geschilderd met plakkaatverf, dat was wel een uitdaging op de nogal ruwe ondergrond. 

Het aankleden van de “naakte” figuren was eigenlijk het meeste en het leukste werk, dan beginnen ze echt een beetje tot leven te komen. De Os en de Ezel had ik voor het laatste bewaard, zij zijn met de hand gemaakt van een oude handdoek, die aan de ene kant bruin was en aan de andere kant grijs. 

Tot zover de beschrijving van deze stal aan de Weemeweg, heel veel plezier bij het kijken

naar de rest van de kerststallenroute.