Over ons

Ontstaan tijdens coronatijd

‘Het idee om een kerststallenroute in Epe te organiseren ontstond zomaar, op een zondagochtend tijdens coronatijd’, vertelt Epenaar en initiatiefnemer Arjen van Triest. ‘Ik las een artikel over een kerststallenroute in Baarn en dacht dat is een leuk idee. Misschien is dat ook wel iets voor ons dorp’. Hij zocht contact met organisator Jacqueline uit Baarn en hoorde hoe succesvol de jaarlijkse kerststallenroute in Baarn is, met inmiddels meer dan 307 stalletjes. Van Triest: ‘Nederland is meer dan alleen klompen en molens. Ook de kerstviering hoort daarbij als feest van verbinding en samenzijn. Kerst is een traditie waar wij zuinig op moeten zijn. Iedereen zou het kerstverhaal moeten kennen. Daar hoort ook de kerststal bij. Het lijkt me geweldig als in deze periode mensen uit Epe en omgeving langs verschillende verlichte kerststallen kunnen wandelen’.

Comité
Arjen ging op zoek naar enthousiaste medestanders en al snel meldden zich drie gegadigden vanuit het dorp. Brigitte, Karen en Peter vonden het een superidee en samen zetten zij zich in voor de eerste kerststallenroute in Epe. Pauline werd bereid gevonden de routekaart te maken en de ondernemersvereniging Epe zet zich in voor promotie om deel te nemen met een kerststal en om bezoekers naar de route te trekken. ‘Zo maken vele handen een prachtige kerststallenroute’, aldus Arjen lachend, die trots is op zijn team dat de naam Organisatiecomité Kerststallenroute Epe kreeg.

Arjen van Triest (rechts op de rechterfoto) is initiator van de Eper Kerststallenroute. Hij vond een stel andere Epenaren (v.l.n.r. op de rechterfoto: Karen van den Berg, Brigitte Boersma, Peter Smith en Pauline Luijben) bereid om mee te helpen. Ook de Ondernemersvereniging in Epe is aangehaakt.

Foto links Martin Hoogeboom , foto rechts Dennis Dekker.