Praktisch reglement

 1. U kunt zich opgeven om deel te nemen met uw stal tot en met 2 december 2023. Dan kunnen wij uw stal nog opnemen op de website en een A4 bij uw stal maken (zie punt 10).
 2. De deelnemers dragen zelf zorg voor hun stal, inclusief onderhoud en opslag.
 3. Het comité kerststallenroute Epe is niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de stal of diefstal.
 4. De grootte van de stal staat vrij, zolang de stal maar goed vanaf de openbare weg te zien is.
 5. De kerststal graag vormgegeven in de traditie van het bijbelse kerstverhaal. Daarom liever niet kerstmannen en rendieren in de stal plaatsen.
 6. De kerststal dient respectvol te zijn en vrij van politieke of andere statements.
 7. De stallen zijn in elk geval vanaf 16 december tot en met 6 januari te bewonderen.
 8. De stallen zijn van 16.00 uur tot 22:00 uur verlicht, zodat ze voor iedereen goed zichtbaar zijn.
 9. Voor het schakelen van de verlichting is een tijdklok aan te bevelen.
 10. De stal wordt door het comité voorzien van een geplastificeerd A4 met daarop de routekaart en waar men zich op de route bevindt. 
 11. Op de achterkant van dit A4 kan een verhaal bij de stal komen met achtergrondinformatie wat leuk/interessant is voor de bezoeker om te weten over de gemaakte stal. Dit verhaal kan worden ingediend bij het comité tot uiterlijk 8 december 2023. Dan zorgt zij dat het op uw A4 komt bij de stal en op de website bij uw adres.
 12. Een bekend probleem is het beslaan van de glasplaat van een stal als deze wordt gebruikt. Hier zijn diverse oplossingen voor, zoals behandeling met anticondens. Ook is het handig om de glasplaat zo te maken dat hij gemakkelijk te verwijderen is om aan beide kanten schoon te maken.
 13. Verlicht de stal van voren. Bij licht achter in de stal ontstaat schaduwvorming en ongewenst contrast, waardoor gezichten niet meer goed te zien zijn.
 14. Laat het licht bij de stal niet ’s nachts branden. Dat voorkomt mogelijk brand in de stal.