De route

De kerststallenroute in Epe loopt door het centrum van Epe. Er is een kleine route rondom het Bongerdplein en een grotere route in het centrum van Epe. Beide routes zijn met elkaar verbonden via de Marijkestraat. Er schuilen vaak bijzondere verhalen achter de kerststallen die je tegenkomt. Die verhalen kun je op de pagina van de deelnemende kerststallen lezen.

Loop de route via onderstaand kaartje, of download hem op uw telefoon door op de onderstaande knop te drukken.

42 adressen en nog meer kerststallen!

Dit jaar (2022) gaat de allereerste kerststallenroute in Epe van start. Er doen 42 adressen mee*, waarbij op sommige adressen zelfs meerdere kerststallen te bewonderen zijn! Een overweldigend resultaat voor het eerste jaar. De diverse deelnemers hebben hard hun best gedaan om een unieke stal te maken. Ook heeft meer dan de helft van de deelnemers een eigen tekst bij de kerststal geschreven. Er is dus echt iets te zien op de route! Onderstaand treft u een kaart aan met daarop de kerststallenroute, deze maakt duidelijk waar de kerststallen te bewonderen zijn. Ook is er een extra kaart waar drie stallen op staan die buiten de route vallen.
* Er staan 38 adressen op de route, 3 adressen in het buitengebied en er is nog 1 adres nagekomen op de Pastorielaan 13.

gratis parkeren

In Epe kan men overal gratis parkeren. In het centrum is een groot parkeerplein rondom het gemeentehuis, het Sint Martinusplein en het Marktplein, waar veel parkeergelegenheid is. Van daaruit kan ook meteen op de route worden ingestapt die grenst aan deze pleinen en loopt over de Hoofdstraat.