De route

De kerststallenroute in Epe loopt door het centrum van Epe. Ook zijn er een aantal kerststallen te bewonderen die iets meer buiten het centrum van Epe staan.

Er schuilen vaak bijzondere verhalen achter de kerststallen die je tegenkomt. Die verhalen kun je op de pagina van de deelnemende kerststallen lezen.

Loop de route via onderstaand kaartje, of download hem op uw telefoon door op de onderstaande knop te drukken.
Dit is nog de route van afgelopen jaar 2022. Deze route wordt in december 2023 geactualiseerd met de kerststallen die dit jaar meedoen.

42 adressen en nog meer kerststallen!

In 2022 is de allereerste kerststallenroute in Epe van start gegaan. Er deden meer dan 42 adressen mee*, waarbij op sommige adressen zelfs meerdere kerststallen te bewonderen waren! Een overweldigend resultaat voor het eerste jaar. De diverse deelnemers hebben hard hun best gedaan om een unieke stal te maken. Ook heeft meer dan de helft van de deelnemers een eigen tekst bij de kerststal geschreven. Er was dus echt iets te zien op de route! Onderstaand treft u een kaart aan met daarop de kerststallenroute in 2022, deze maakt duidelijk waar de kerststallen te bewonderen waren. Ter inspiratie voor het komende jaar, want ook in 2023 gaat de kerststallenroute weer van start! 
* Er staan 38 adressen op de route, 3 adressen in het buitengebied en er is nog 1 adres nagekomen op de Pastorielaan 13.

gratis parkeren

In Epe kan men overal gratis parkeren. In het centrum is een groot parkeerplein rondom het gemeentehuis, het Sint Martinusplein en het Marktplein, waar veel parkeergelegenheid is. Van daaruit kan ook meteen op de route worden ingestapt die grenst aan deze pleinen en loopt over de Hoofdstraat.