pastoor somstraat 6

Elk jaar verkopen we kerststallen uit allerlei landen (van Afrika, Zuid-Amerika tot het verre oosten), van onder andere metaal, vilt, steen en keramiek. Ze worden gemaakt door mensen die een eerlijke prijs krijgen voor hun arbeid wat een nieuwe toekomst geeft voor die gemeenschappen. Onze kerststal in de etalage komt van “Sjaal met een verhaal”.  

Met de verkoop creëert Sjaal met Verhaal werk voor inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal en Thailand. Economisch zelfstandig kunnen zijn heeft een enorme positieve impact op hun leven en dat van hun kinderen. Deze missie staat altijd voorop en dat maakt Sjaal met Verhaal een ‘Social Enterprise’: een onderneming die het maken van winst niet als doel heeft, maar als middel ziet voor het bijdragen aan een betere wereld.

Dat bijdragen aan een betere wereld doet Sjaal met Verhaal niet alleen met het ondernemen, maar ook nog met het ondersteunen van verschillende projecten zoals het bouwen van een medische post en ook het kindertehuis waar het allemaal begon kan nog steeds rekenen op steun. In tijden van crisis, zoals na de grote aardbeving of de uitbraak van Covid-19, zet Sjaal met Verhaal extra stappen om de gemeenschap te helpen.  

De gedachte achter deze kerststal staat voor waar kerst voor staat. De instelling om het beste te doen voor de mensen in vrede en welwillendheid. 

Met vriendelijke groet,

namens de wereldwinkel,

Ria Brands